Mai mulți bani încasați din numerar în urma operațiunilor de casă

  • 15 August 2018 12:30
Mai mulți bani încasați din numerar în urma operațiunilor de casă

Încasările în numerar în sistemul bancar au însumat 53525 milioane de lei în primele șase luni ale anului sau cu 4% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, informează Biroul Național de Statistică cu referire la datele Băncii Naționale a Moldovei.

Majorări s-au înregistrat din impozite și taxe – cu 1,0%, de la comercializarea mărfurilor de consum, indiferent de canalul de desfacere – cu 6,4% și alte încasări – cu 9,2%. Concomitent, reduceri au fost înregistrate din plățile pentru chirie și servicii comunale – cu 19,4%, de la întreprinderile care prestează servicii de transport – cu 4,9%, de la vânzarea valutei străine persoanelor fizice – cu 3,5% și de la întreprinderile care prestează alte servicii – cu 0,3%, transmite IPN.

În numerar s-au eliberat mijloace bănești în sumă de 53033 milioane de lei, depășind cu 3,7% suma înregistrată în prima jumătate a anului trecut. Majorări s-au înregistrat pentru achiziționarea produselor agricole – cu 12,3%, plățile pentru alte scopuri – cu 12,2%, plățile din conturile curente și din conturile de depozit ale persoanelor fizice (nete) – cu 8,6%. Concomitent, s-au redus eliberările pentru cumpărarea valutei străine de la persoanele fizice – cu 5,8% și salarii, burse, plăți sociale, plata pensiilor, indemnizațiilor și despăgubirilor de asigurare – cu 0,7%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău