Festivalul Internațional de Film Documentar MOLDOX a ajuns la cea de-a V-a ediție

  • 16 Iulie 2020 10:25
Festivalul Internațional de Film Documentar MOLDOX a ajuns la cea de-a V-a ediție

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Film Documentar MOLDOX se va desfășura în septembrie cu proiecții în aer liber, aducând în premieră pentru țară cele mai bune filme documentare de nivel internațional, selectate și premiate la diverse festivaluri de renume mondial, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, prin intermediul filmului documentar, MOLDOX își propune să creeze un dialog internațional și să contribuie la conștientizarea problemelor sociale, dincolo de granițele geografice sau limitele proprii. Tradițional, festivalul va avea loc la Cahul (9-13 septembrie), cu 5 zile și 10 filme dintre cele mai bune, dar și la Chișinău (17-19 septembrie).

Totodată, în acest an, atelierul Inspiration din cadrul MOLDOX Lab se va desfășura în 2 module: primul, în august, care va avea loc online, iar al doilea – într-un loc liniștit și creativ, lângă orașul Cahul. Atelierul va fi susținut de către producătorul suedez Hjalmar Palmgren și regizoarea de filme documentare din SUA, Melody Gilbert. Acesta va culmina cu Pitch@MOLDOX, unde proiectele de film documentar vor fi prezentate în fața unui juriu internațional format din experți din industria filmului documentar de la nivel european, care vor selecta patru proiecte pentru a participa la programe de networking și ateliere prestigioase din Europa.

Ediția a V-a a MOLDOX Lab vine și cu o veste bună pentru tinerii dornici să contribuie la schimbarea socială în comunitățile lor prin intermediul filmului documentar. Astfel, pentru prima dată, atelierul Exploration va invita doritorii din întreaga țară să vină la Cahul, unde, împreună cu un tutore internațional, vor învăța să realizeze scurtmetraje documentare despre problemele din comunitățile lor.

Festivalului de Film documentar pentru Schimbare Socială MOLDOX a fost fondat în 2016 și este dedicat în exclusivitate filmelor non-ficțiune cu relevanță socială semnificativă. MOLDOX a fost conceput ca un festival de film internațional axat pe probleme sociale actuale, accesibil tuturor, motiv pentru care intrarea la festival este liberă, iar participarea la ateliere și master-class-uri nu presupune nicio taxă.  Festivalul combină misiunea de culturalizare a populației – prin proiecțiile de filme cu acces gratuit, cu cea de instruire a filmmakerilor în devenire, interesați să creeze documentare cu impact social – asumată de MOLDOX LAB.

Sursa:MOLDPRES

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău