Mai multe tronsoane de rețele termice din capitală au intrat în reparații înainte de începutul sezonului rece

  • 01 August 20:00
Mai multe tronsoane de rețele termice din capitală au intrat în reparații înainte de începutul sezonului rece

Mai multe tronsoane de rețele termice din capitală, care au un termen de exploatare de 40 – 50 de ani și care generează pierderi de căldură, vor fi reparate în următoarea perioadă. Termoelectrica a lansat 13 proiecte de modernizare a infrastructurii de transport și distribuție a energiei termice din municipiul Chișinău, informează MOLDPRES. 

Lucrările au început la finele lunii iulie și urmează a fi finalizate la mijlocul lunii august. Concomitent, în această perioadă se desfășoară lucrări de modernizare a altor tronsoane termice în majoritatea sectoarelor din capitală.

Potrivit Termoelectrica, tronsoanele de rețele termice, supuse reparației capitale, au un termen de exploatare cuprins între 40 – 50 ani, generând pierderi de căldură din cauza izolației degradate, cât și scurgeri de agent termic. Problema va fi rezolvată odată cu montarea țevilor noi, care sunt izolate conform normativelor adoptate în UE și fabricate din materiale moderne, ceea ce duce la reducerea pierderilor de căldură. Totodată, aceste lucrări reduc riscul de avarii și întreruperi în furnizarea energiei termice.

Unul dintre proiecte vizează un tronson important de rețea cu diametrul 500 mm, cu o lungime de 260 de metri, din bulevardul Renașterii Naționale, care aprovizionează cu energie termică peste 50 000 locuitori din sectoarele Râșcani și Buiucani.

Pe întreaga perioadă de desfășurare a lucrărilor, consumatorii din perimetrul străzilor vizate sunt asigurați cu apă caldă menajeră prin aplicarea unor scheme și regimuri hidraulice de alimentare provizorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Tue
21
Wed
21
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău