Mai multe tipuri de alocații sociale ar urma să se majoreze de la 1 octombrie

  • 17 Septembrie 2021 12:29
Mai multe tipuri de alocații sociale ar urma să se majoreze de la 1 octombrie

Alocațiile veteranilor celui de-al doilea Război Mondial, ai războiului din Afganistan, ai războiului de pe Nistru și alocațiile participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl ar urma să se majoreze de la 1 octombrie, potrivit unui proiect de lege al deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate.

Acesta prevede majorarea cu 550 de lei pe lună a alocațiilor pentru veteranii războiului din 1992 care au rămas cu dizabilități, precum și ale persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate ca urmare a participării la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl și ale celor care au dizabilități de pe urma celui de-al II-lea Război Mondial.

Cu 250 de lei vor fi majorate alocațiile veteranilor care au luptat pentru integritatea Republicii Moldova, care au luptat în Afganistan și soții supraviețuitori, precum și ale victimelor represiunilor politice din perioada 1917-1990.

Peste 30 de mii de persoane ar urma să beneficieze de aceste majorări, care vor costa bugetul de stat 36 de milioane de lei pentru acest an, anunță PAS într-un comunicat de presă.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău