Mai multe state europene înăspresc restricțiile înainte de sărbători, în încercarea de a limita răspândirea variantei Omicron

  • 20 Decembrie 2021 08:51
Mai multe state europene înăspresc restricțiile înainte de sărbători, în încercarea de a limita răspândirea variantei Omicron

Mai multe state europene înăspresc restricțiile înainte de sărbători, în încercarea de a limita răspândirea variantei Omicron a coronavirusului considerată extrem de contagioasă.

Germania impune carantină din această noapte persoanelor care vin din Marea Britanie și va solicita un test negativ anti-COVID la intrarea în țară. La Londra, creșterea rapidă a contaminărilor cu Omicron l-a determinat pe primarul Sadiq Khan să declanșeze o procedură de alertă. Olanda intră într-un lockdown dur pe perioada sărbătorilor din cauza valului 5 al pandemiei.

Grecia va cere tuturor celor care vor să intre pe teritoriul său un test PCR cu rezultat negativ, care nu trebuie să fie mai vechi de 48 de ore. De azi, în restaurantele din Elveția nu mai pot intra decât cei vaccinați sau care au făcut dovada că au trecut prin boală. Autoritățile din Franța au anulați tradiționalul spectacol de artificii de Anul Nou din cauza creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de COVID.

 Pe de altă parte, în Austria lockdownul din ultimele săptămâni are efect: cazurile au scăzut și călătoriile turistice în această țară sunt posibile din nou pentru cei vaccinați și pentru cei vindecați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău