Mai multe spitale strategice au fost dotate cu echipamente noi achiziționate cu bani de la CNAM

  • 16 Mai 2023 09:26
Mai multe spitale strategice au fost dotate cu echipamente noi achiziționate cu bani de la CNAM

Spitalele din Fălești, Ștefan Vodă, Orhei și Strășeni au fost dotate cu echipamente noi achiziționate cu bani din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, Spitalul raional Fălești a achiziționat aparataj radiologic digital in valoare de 740 mii de lei. Spitalul din Ștefan Vodă a cumpărat un aparat de reciclare a deșeurilor medicale în valoare de 1 mln 241 mii de lei. Maternitatea municipală Numărul 2 a achiziționat aparataj pentru laborator în valoare de 255 mii de lei.

Un aparat radiologic a primit și Centrul de sănătate din Strășeni, în valoare de 1 mln 300 mii de lei, cu bani de la CNAM și-a dotat laboratorul și Spitalul din Orhei.

Conform sursei citate, echipamentul medical și infrastructura a 13 prestatori publici de servicii medicale din țară au fost îmbunătățite în anul 2022 datorită investițiilor efectuate din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

În urma participării la concursul de proiecte investiționale, acești prestatori au fost desemnați învingători și au implementat pe parcursul anului proiecte în valoare totală de aproape 10 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău