Mai multe sortimente de bomboane autohtone au fost retrase de la comercializare. Ce au constatat inspectorii ANSA

  • 06 Iulie 2022 10:09
Mai multe sortimente de bomboane autohtone au fost retrase de la comercializare. Ce au constatat inspectorii ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a retras de la comercializare mai multe sortimente de bomboane autohtone care, potrivit instituției, sunt neconforme.

Potrivit ANSA, s-a depistat prezența substanțelor care pot provoca alergii sau intoleranță la unele categorii de consumatori în produsele de cofetărie plasate pe piață.

Astfel, la bomboanele Gloria caprice (trandafir)s-a constatat prezența proteinelor din lapte nedeclarate, la bomboanele Victorițas-a constatat prezența proteinelor din lapte nedeclarat, iar la sortimentul Bomboane Originale s-a constatat prezența urmelor de proteine din ou nedeclarate.

În conformitate cu legislația, operatorii din domeniul alimentar sunt responsabili de informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare și indicarea pe eticheta produselor a informației privind prezența oricărui ingredient care provoacă alergii sau intoleranță precum și/sau a informației privind prezența posibilă și neintenționată a acestora.

„Vă comunicăm că substanțele depistate nu prezintă pericol pentru sănătatea populației cu excepția consumatorilor cu alergii/intoleranțe la proteine din lapte și/sau proteine din ou”, se arată în comunicarea ANSA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:8,23 m/s
Wed
1
Thu
4
Fri
8
Sat
12
Sun
9
Arhivă Radio Chișinău