Mai multe regiuni din Japonia au fost paralizate de ninsorile abundente. Mii de case nu au curent, iar pe șosele s-au format ambuteiaje

  • 27 Decembrie 2021 13:53
Mai multe regiuni din Japonia au fost paralizate de ninsorile abundente. Mii de case nu au curent, iar pe șosele s-au format ambuteiaje

Ninsori abundente au provocat, luni, ambuteiaje, numeroase curse aeriene au fost anulate, iar circulația trenurilor a fost perturbată în mai multe regiuni din Japoniei, unde au fost înregistrate precipitații record.

Aproximativ 1.500 de locuințe au rămas fără electricitate. Nicio persoană rănită din cauza acestor intemperii nu a fost raportată până în prezent, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului nipon, Hirozaku Matsuno, în cursul dimineții de luni, care a adăugat că "o prudență și o vigilență sporite" sunt necesare, relatează AFP. 

"Ninsorile ar trebui să se intensifice până mâine, mai ales în regiunile de coastă de la Marea Japoniei", a avertizat oficialul nipon.

Circulația a fost întreruptă pe o importantă axă rutieră din prefectura Shiga, limitrofă celei din Kyoto, din cauza mai multor vehicule care au rămas blocate pe carosabil, a precizat Hirozaku Matsuno.

Incidentul rutier a fost provocat de un camion care a alunecat pe o șosea de lângă orașul Hikone, unde stratul de zăpadă a ajuns la grosimea de 68 de centimetri în 24 de ore, fiind de 30 de ori mai mare decât media sezonieră obișnuită, a relatat postul public de televiziune NHK.

Aproape 200 de pasageri au fost forțați să își petreacă noaptea de duminică spre luni în mai multe trenuri blocate pe o linie feroviară din prefectura Shiga, a adăugat postul NHK.

Circa 130 de curse aeriene interne au fost anulate duminică din cauza ninsorilor abundente, potrivit agenției de presă Jiji, iar alte 50 de curse aeriene au fost anulate luni, a raportat NHK, potrivit Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău