Mai multe puncte de vaccinare împotriva COVID-19 au fost deschise în centre comerciale

  • 27 Octombrie 2021 18:39
Mai multe puncte de vaccinare împotriva COVID-19 au fost deschise în centre comerciale Foto: Ministerul Sănătății

Zeci de puncte de vaccinare au fost deschise în incinta centrelor comerciale din țară sau în preajma acestora. Pe parcursul acestei săptămâni și în perioada imediat următoare, autoritățile din sănătate își propun să organizeze mai multe evenimente pentru a încuraja oamenii să meargă la vaccinare.

Punctele de vaccinare au fost organizate în 3 rețele de supermarketuri din țară și 2 mall-uri din capitală. Cetățenii se vor putea imuniza fără programare prealabilă, doar în baza buletinului de identitate.

Totodată, în contextul Săptămânii Imunizării, toate centrele de vaccinare din țară vor activa în regim extins, inclusiv în zilele de weekend. În localitățile din raioanele Telenești și Râșcani se va desfășura Campania „Vaccinează-te în satul tău!”, iar în alte 170 de localități din raioanele Anenii Noi, Cahul, Călărași, Drochia, Fălești, Ungheni, Ialoveni, Sîngerei, Orhei, Leova, Hîncești, Glodeni, Florești, Fălești, Căușeni, Cimișlia, Cantemir, Criuleni, Briceni  vor fi organizate echipe mobile de vaccinare în zilele de weekend. 

Prin intermediul  Î.S. „Poșta Moldovei”, 200 de mii de scrisori informative privind vaccinarea împotriva COVID-19 vor fi expediate în localitățile cu cea mai mică rată de imunizare. Totodată, abonații companiilor de telecomunicații Moldcell, StarNet și Moldtelecom vor recepționa mesaje de informare și îndemn la vaccinare, iar prin intermediul punctelor și centrelor de vaccinare vor fi repartizate 400 de mii de pliante informative despre importanța imunizării. 

În Săptămâna Imunizării și în perioada următoare vor fi lansate 20 de spoturi video cu participarea miniștrilor, deputaților, medicilor, artiștilor, ambasadorilor, reprezentanților agențiilor ONU în Republica Moldova,  care vor îndemna oamenii să se imunizeze. Deasemenea, reprezentanții Guvernului și Parlamentului vor merge în localitățile din țară pentru a discuta cu oamenii despre beneficiile vaccinării, iar la sfârșitul săptămânii se va desfășura un flashmob cu participarea studenților și rezidenților USMF „Nicolae Testemițanu”.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolaescu, a declarat că toate acțiunile organizate în Săptămâna Imunizării reprezintă un apel de conștientizare a importanței vaccinării împotriva COVID-19, îndreptat către toți cetățenii Republicii Moldova. „În acest mod, încercăm să intensificăm toate eforturile pentru a crește rata vaccinală și pentru a obține o imunitate colectivă. Virusul COVID-19 nu alege și nici nu iartă. De aceea, este important să ne vaccinăm și să-i îndemnăm și pe apropiații noștri să facă același lucru. Vaccinurile sunt sigure și eficiente, vaccinurile salvează vieți!”, a spus Svetlana Nicolaescu.

Acțiunile fac parte din Săptămâna Imunizării, organizată de  Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF Moldova, Banca Mondială și alți parteneri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău