Mai multe puncte de recoltare a sângelui au fost deschise de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

  • 14 Iunie 2022 12:19
Mai multe puncte de recoltare a sângelui au fost deschise de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Mai multe puncte de recoltare a sângelui au fost deschise astăzi în întreaga țară cu ocazia marcării Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. Totodată, Ministerul Sănătății și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui au organizat un eveniment la Chișinău, care are menirea de a sensibiliza și încuraja populația să doneze benevol sânge și să se implice în acțiunile de responsabilitate socială, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul evenimentului, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, a mulțumit donatorilor pentru gestul de solidaritate, care asigură buna funcționare a sistemului medical. „Procesul de donare a sângelui este absolut sigur, fapt datorat Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, care organizează colectarea și depozitarea produselor sanguine. Îndemn cetățenii să se alăture campaniei de donare ca să mărim stocurile de sânge și să asigurăm efectuarea tratamentelor necesare pacienților ce au nevoie de asistența medicală”, a spus Ion Prisăcaru.

La rândul său, directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, a mulțumit donatorilor pentru bunătate și generozitate. „Este deja o tradiție să vă onorăm în această zi. Vă aducem mulțumiri din partea medicilor și pacienților, pentru că fără produse sanguine nu am putea asigura tratamentele medicale. Încurajăm și în continuare cetățenii să doneze sânge, să nu fie indiferenți și să facă acest act de binefacere dezinteresat”, a menționat Svetlana Cebotari.

Totodată, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, au fost înmânate diplome donatorilor voluntari și sistematici. Evenimentul s-a desfășurat cu sloganul „Donează sânge - salvează vieți”.

În Republica Moldova, necesitățile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual peste 70 de mii de donări, care acoperă tratamentul hemotransfuzional pentru circa 21 de mii de pacienți. Anual, peste 25 de mii de persoane beneficiază de produse sanguine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău