Mai multe proiecte susținute de UE vor fi realizate la Vulcănești

  • 30 Ianuarie 2019 17:04
Mai multe proiecte susținute de UE vor fi realizate la Vulcănești

Peste șapte milioane de lei vor fi investiți în următoarea perioadă în infrastructura mai multor localități din raionul Vulcănești. Acest lucru a devenit posibil datorită unui proiect de susținere a autorităților locale din UTA Gagauz-Yeri, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de executivul de la Comrat, transmite MOLDPRES.

În cadrul programului  urmează să fie implementate 20 de proiecte de dezvoltare, cu finanțare din granturi, precum și din bugetul autonomiei.

Astfel, în satul Carbalia va fi instalat un sistem de iluminare pe întreg teritoriul localității. De asemenea, vor fi construite trotuare și o stație de autobuz.  La fel, în satul Cișmichioi, deja în această primăvară este planificată construcția a peste doi kilometri de trotuare.

Până la 1 iulie, în satul Etulia, vor fi finalizate lucrările de asigurare cu apă și canalizare. În același timp, în orașul Vulcănești vor demara lucrările de iluminare a sectoarelor din zona de nord a centrului raional.

„Sunt proiecte concrete, care vor îmbunătăți nivelul de trai al localnicilor”, a menționat Vadim Ceban, prim-viceguvernatorul UTA Gagauz-Yeri.

Programul de susținere a autorităților locale din UTA Gagauz-Yeri (Support to Public Authorites in ATU Gagauzia SLPA) a fost lansat în 2017, cu un buget de trei milioane de euro, susținut de Uniunea Europeană. Proiectul are o perioadă de implementare de 24 de luni și prevede mai multe activități pentru dezvoltarea autonomiei.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău