Mai multe porțiuni de drum din Republica Moldova rămân blocate

  • 09 Ianuarie 2017 11:53
Mai multe porțiuni de drum din Republica Moldova rămân blocate

Mai multe porțiuni de drum din Republica Moldova rămân blocate de zăpadă. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor anunță că două sectoare sunt blocate de vineri, iar noaptea trecută circulația a fost oprită pe încă două porțiuni de drum din sudul țării.

Solicitat de Radio Chișinău, șeful serviciului operativ al Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpățână, a declarat că situația pe drumurile naționale este satisfăcătoare. Totodată, acesta a spus că până la sfârșitul zilei de luni, 9 ianuarie, porțiunile de drum care mai sunt blocate vor fi deszăpezite, iar circulația va fi reluată. 

Este vorba despre sectoarele Ciumai-Burlăceni și Vulcănești-Slobozia Mare de pe traseul Chișinău-Cimișlia-Vulcănești-Giurgiulești, care rămân blocate și la această oră. Sunt blocate și porțiunile de drum între kilometrii 46-50 pe traseul Ceadîr-Lunga-Comrat-Cantemir și între kilometrii 13-14 pe drumul Basarabeasca-Comrat. 

La fel, rămân impracticabile mai multe drumuri locale: drumul de acces spre localitatea Baccealia din raionul Căușeni, drumul care face conexiunea între localitățile Ucrainca-Zviozdovca-Tocuz-Sălcuța din același raion, drumul de acces spre localitatea Gaidar din raionul Ceadîr-Lunga, drumul de acces spre Vișniovca-Baimaclia, Gotești-Tartaul, Gotești-Doina-Kioselia din raionul Cantemir. 

Ofițerul de presă al Serviciului Vamal, Cristina Rău, a declarat pentru IPN că la această oră mai sunt menținute restricții de circulație pentru posturile vamale Ceadîr-Lunga 1, Ceadîr-Lunga 2, Vulcănești și Cișmichioi din cauza blocării căilor de acces pe teritoriul Ucrainei. Din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru posturile vamale de tip debarcader Soroca și Cosăuți și-au sistat activitatea. 

Pe parcursul ultimelor trei zile, 13 posturi vamale și-au restricționat activitatea din cauza condițiilor nefavorabile. Mai bine de jumătate dintre ele până în această dimineață și-au reluat activitatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău