Mai multe personalități din R. Moldova au primit distincții de stat

  • 30 August 2019 12:40
Mai multe personalități din R. Moldova au primit distincții de stat

Mai multe personalități din Republica Moldova au primit distincții de stat. Ordinul șefului statului în acest sens a fost publicat vineri, 30 august, în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, antrenorul emerit al Republicii Moldova, Chirpicenco Alexandr a fost distins cu „Ordinul Republicii”. Aceeași distincție a fost conferită doctorului în drept, Boris Negru, profesor universitar și academicianului Simașchevici Alexei, președinte de onoare al Comitetului de Conducere al Fondului Copiilor.

Totodată, Ordinul „Bogdan Întemeietorul” a fost oferit lui Andrei Smochină, doctor habilitat în drept, profesor universitar și lui Gheorghii Tabunșcic, ex-Guvernator al UTA Găgăuzia. Cu „Ordinul de Onoare” au fost distinși Tatiana Cunețchi, economist, expert în domeniul financiar-bancar și Nicolae Eșanu, jurist, ex-secretar de stat la Ministerul Justiției. De Ordinul „Gloria Muncii” s-au învrednicit Mihail Sidorov, jurist, ex-deputat în Parlament și Ion Stăvilă, Ambasador cu misiuni speciale la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Tot astăzi, în Monitorul Oficial a fost publicat decretul șefului statului privind conferirea „Ordinului de Onoare” interpretei de muzică ușoară Maria Codreanu, Artistă a Poporului din Republica Moldova. Distincția a fost conferită „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în domeniul artei muzicale, pentru succese substanțiale în activitatea de creație și contribuție la consolidarea relațiilor interculturale”.

Ambele documente au intrat în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial. 

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău