Mai multe persoane au cerut astăzi la Procuratură anchetarea lui Vladimir Plahotniuc, în urma acuzațiile aduse de Vitalie Proca

  • 04 Noiembrie 2017 13:00
Mai multe persoane au cerut astăzi la Procuratură anchetarea lui Vladimir Plahotniuc, în urma acuzațiile aduse de Vitalie Proca

Un grup de câteva zeci persoane au protestat astăzi la sediul Procuraturii Generale din Chișinău și au solicitat anchetarea liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, după acuzațiile aduse către interlopul Vitalie Proca. Procuratura nu a venit deocamdată cu nicio reacție.

Acesta l-a învinuit, în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Jurnal TV, că ar fi comandat asasinarea omului de afaceri Gherman Gorbunțov, care s-a soldat cu un eșec.

Participanții la protest cer ca procurorii să îl interogheze pe Vladimir Plahotniuc, în legătură cu acuzațiile care i s-au adus și să deschidă un dosar penal.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a reiterat, după decalarțiile făcute de către Vitalie Proca, faptul că primarul de la Bălți, Renato Usatîi, ar fi cel care ar fi comandat omorul lui Gherman Gorbunțov, iar Vitalie Proca ar fi fost plătit ca să dea vina pe Vlad Plahotniuc. 

”Există de mai multe luni o investigație, inclusiv care vizează încercările de a obține declarații false din partea deținutului Proca, condamnat în România, în care sunt anchetate mai multe persoane depistate că ar fi intermediat o înțelegere în acest sens între deținut și un alt figurant al dosarului tentativei de omor asupra lui Gherman Gorbunțov, înțelegere pentru care s-ar fi dat o parte din suma convenită inițial”, se menționează într-un comentariu al Procuraturii. 

Purtătorul de cuvânt al Particului Democrat, Vitalie Gămurari, a declarat presei că liderul formațiunii, Vladimir Plahotniuc, nu comentează acuzațiile aduse, dar se lucrează la formarea unui grup de avocați care va examina această situație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:0,51 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău