Mai multe permise de conducere ar putea fi anulate. Directorul ASP: „Facem verificări minuțioase”

  • 27 Februarie 14:47
Mai multe permise de conducere ar putea fi anulate. Directorul ASP: „Facem verificări minuțioase”

În viitorul apropiat, mai mulți șoferi s-ar putea pomeni cu permisul de conducere anulat din oficiu de către Agenția Servicii Publice, a declarat directorul agenției Mircea Eșanu la Radio Moldova. Potrivit oficialului, încă nu a fost eliminată practica de fraudare a documentelor, iar ASP face un efort maxim pentru a reduce din amploarea fenomenului.

Noi pregătim în viitorul apropiat și o să anunțăm public împreună cu organele de forță anularea mai multor permise de conducere pentru care noi avem toate dovezile că au fost fraudate examenele. Noi deținem toate înregistrările video și audio în care vedem că lumea cum se așează la computer să susțină proba teoretică și nu dă din deget sau nici din mouse, dar susține testele. Facem verificări minuțioase, vreau să vă spun că doar în ultima jumătate de an am demis șapte examinatori”, a declarat Mircea Eșanu.

Amintim că, la sfârșitul anului trecut, mai mulți angajați ai Agenției Servicii Publice din Bălți au fost reținuți de ofițerii anticorupție. Ei sunt bănuiți de luare de mită și trafic de influență la eliberarea permiselor de conducere. Și în luna martie 2023 au fost reținuți șase angajați ai ASP, din oficiile Bălți și Chișinău, ca parte a unei scheme de corupție, scrie Radio Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău