Mai multe partide riscă sancțiuni, anunță CEC

  • 18 Iulie 2020 09:27
Mai multe partide riscă sancțiuni, anunță CEC

Mai multe partide riscă sancțiuni pentru neprezentare la timp a rapoartelor financiare, anunță Comisia Electorală Centrală, citată de IPN.

Termenul de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului pentru primul semestru al anului 2020 a expirat la 15 iulie. Din cele 48 de partide politice înregistrate oficial în Republica Moldova, 13 nu și-au prezentat rapoartele respective.

Comisia Electorală Centrală informează că raportarea financiară urma să fie realizată atât în formă electronică, prin intermediul SSI „Control Financiar”, cât și pe suport de hârtie, conform modelelor de documente din anexele la Regulamentul privind finanțarea activității partidelor politice. În acest sens, 12 partide au prezentat rapoartele cu date incomplete

Neprezentarea de către partidele politice a raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale privind gestiunea financiară a partidelor politice. Acesta fapt se consideră contravenție și este pasibil de răspundere contravențională.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău