Mai multe organizații etnoculturale vor participa la Festivalul republican al etniilor

  • 11 Septembrie 2019 12:17
Mai multe organizații etnoculturale vor participa la Festivalul republican al etniilor

Cincizeci și cinci de organizații etnoculturale, ce reprezintă 20 de etnii, dar și multiple formații artistice din raioanele țării vor participa la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului republican al etniilor cu genericul ”Unitate prin diversitate”, care se va desfășura duminică, 15 septembrie, în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul zilei, pe scena principală a festivalului va fi susținut un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizațiilor etnoculturale din municipiul Chișinău și din raioanele țării. La ediția din anul curent, la inaugurare va fi prezentat un colaj artistic compilat cu elementele tradiționale ale culturii etniilor, inclusiv: limba, portul, dansul etc. În cadrul festivalului, oaspeții vor putea vizita curțile etnice și expoziții de carte în limba maternă a etnicilor din Moldova, expoziții de artă decorativ-aplicativă, arte plastice și artizanat. De asemenea, reprezentanții etniilor își vor etala bucătăria națională.

Obiectivul Festivalului este valorificarea și perpetuarea tradițiilor minorităților naționale, precum și dezvoltarea dialogului intercultural, consolidarea relațiilor de prietenie între reprezentanții diferitor etnii, care locuiesc pe teritoriul țării.

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului republican al etniilor este organizată de Agenția Relații Interetnice în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău, Consiliul Coordonator al organizațiilor etnoculturale și administrația publică locală din teritoriu.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău