Mai multe organizații etnoculturale vor participa la Festivalul republican al etniilor

  • 11 Septembrie 12:17
Mai multe organizații etnoculturale vor participa la Festivalul republican al etniilor

Cincizeci și cinci de organizaţii etnoculturale, ce reprezintă 20 de etnii, dar și multiple formaţii artistice din raioanele țării vor participa la cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului republican al etniilor cu genericul ”Unitate prin diversitate”, care se va desfășura duminică, 15 septembrie, în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul zilei, pe scena principală a festivalului va fi susținut un spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale din municipiul Chișinău și din raioanele țării. La ediția din anul curent, la inaugurare va fi prezentat un colaj artistic compilat cu elementele tradiționale ale culturii etniilor, inclusiv: limba, portul, dansul etc. În cadrul festivalului, oaspeţii vor putea vizita curţile etnice şi expoziţii de carte în limba maternă a etnicilor din Moldova, expoziţii de artă decorativ-aplicativă, arte plastice şi artizanat. De asemenea, reprezentanţii etniilor îşi vor etala bucătăria naţională.

Obiectivul Festivalului este valorificarea şi perpetuarea tradiţiilor minorităţilor naţionale, precum şi dezvoltarea dialogului intercultural, consolidarea relaţiilor de prietenie între reprezentanţii diferitor etnii, care locuiesc pe teritoriul țării.

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului republican al etniilor este organizată de Agenția Relaţii Interetnice în parteneriat cu Primăria municipiului Chişinău, Consiliul Coordonator al organizaţiilor etnoculturale și administraţia publică locală din teritoriu.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
15 °C
câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:2,6 m/s
Wed
15 °C
Thu
11 °C
Fri
10 °C
Sat
10 °C
Sun
7 °C

Curs oficial BNM 12 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2244 0.0186
USD 17.4348 0.0186
RON 4.0365 0.0023
UAH 0.7123 0.0011
RUB 0.2726 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău