Mai multe instituții profesionale au primit echipament IT din pentru orele de formare a abilităților

  • 06 Mai 2021 16:32
Mai multe instituții profesionale au primit echipament IT din pentru orele de formare a abilităților

Douăsprezece colegii, centre de excelență și școli profesionale din țară au beneficiat de tehnică IT performantă, în cadrul proiectului „Dezvoltarea abilităților de viață și a comportamentelor sănătoase în rândul elevilor din învățământul profesional tehnic pentru o mai bună pregătire de angajare în câmpul muncii”. Acesta este realizat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, instituțiile au primit 65 de tablete, 13 laptopuri, 13 televizoare HD, 13 imprimante color, 13 ochelari VR (realitate virtuală) și 13 console de joc. Echipamentul va servi ca suport pentru profesorii cursului „Decizii pentru un mod sănătos de viață” în organizarea lecțiilor într-un mod mai atractiv pentru tineri și la îmbunătățirea performanței lor, inclusiv în timpul pandemiei COVID-19.

„Vom continua prin fiecare activitate să transformăm modul în care elevii învață și își dezvoltă noi abilități. Tehnologia modernă va continua să joace un rol esențial în transformarea mediului de lucru, iar expunerea timpurie a elevilor la aceasta va avea cu siguranță un impact pozitiv asupra pregătirii lor pentru piața muncii”, a relevat Gunther Zimmer, reprezentantul Ambasadei Austriei la Chișinău.

Echipamentul va completa sălile de clasă prietenoase tinerilor, inaugurate la începutul acestui an și va permite desfășurarea lecțiilor într-un mod interactiv. O noutate o reprezintă ochelarii VR, care vor fi folosiți în premieră pentru a organiza activități educaționale interesante pentru elevi.

„Date recente arată în mod clar impactul pozitiv al educației pentru sănătate prin formarea abilităților de viață asupra dezvoltării tinerilor. De aceea, vom investi în calitatea educației pentru sănătate, prin îmbunătățirea conținutului, a capacității cadrelor didactice și prin dotarea școlilor cu materiale și instrumente educaționale actualizate”, a menționat Nigina Abaszada, reprezentant rezident al UNFPA Moldova.

De asemenea, profesorii cursului „Decizii pentru un mod sănătos de viață”, principalul curs care oferă educație pentru viață, au primit un set de materiale educaționale, create și adaptate pentru fiecare lecție a cursului și un nou joc educațional pentru adolescenți și tineri despre prevenirea violenței și sănătatea reproductivă, care vor fi utile în lucrul lor cu elevii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău