Mai multe havuzuri din Capitală au fost conectate

  • 17 Iulie 2020 17:45
Mai multe havuzuri din Capitală au fost conectate

Mai multe havuzuri din capitală au fost conectate. Este vorba despre cele amplasate în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sânt”, Aleea Gării, Scara Cascadelor, Parcul „Valea Trandafirilor”, precum și cel din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.C

Sâmbătă, în a doua parte a zilei, urmează să fie conectat și havuzul din scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului”. Contactat de IPN, șeful Asociației „Spații Verzi”, Serghei Carp, a declarat că anul acesta, din cele nouă havuzuri din gesiune, nu vor funcționa toate. De exemplu, havuzul din Parcul Afgan din sectorul Râșcani intră în reparație capitală. Cel mai probabil, acesta va bucura vizitatorii parcului deja anul viitor.

Anual pentru întreținerea havuzurile sunt alocate în jur de două milioane de lei. Banii sunt pentru curățarea bazinelor, asigurarea funcționării mecanismelor, reparații cosmetice etc.

Autoritățile municipal planifică să edificie havuzuri moderne în parcurile „Alunelul” și „La Izvor”, unde Pretura sectorului Buiucani are lansate mai multe proiecte de infrastructură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău