Mai multe familii din capitală vor primi un ajutor material în sumă de 2000 de lei

  • 16 August 10:19
Mai multe familii din capitală vor primi un ajutor material în sumă de 2000 de lei

Un număr de 35 de familii din capitală vor primi un ajutor material în sumă de 2000 de lei. Decizia a fost luată de Comisia municipală de stabilire și acordare a ajutorului material.

Solicitat de agenție, șeful adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, Marina Buga, a specificat că este vorba de familiile ce au trei sau patru copii. „De acest ajutor pot beneficia și familiile social-vulnerabile, începând cu primul copil, și celelalte familii ce au trei sau mai mulți copii. Beneficiarii suportului financiar sunt familiile cu viză de reședință în municipiul Chișinău. Banii sunt acordați în baza unei cereri ce conține copiile buletinelor de identitate a ambilor părinți și copiile certificatelor de naștere a copiilor”, a spus Marina Buga.

Funcționarul a subliniat că solicitările sunt examinate timp de 20 de zile. „Setul de acte se prezintă la Direcția Generală Asistență Socială din capitală, în termen de 12 luni de la nașterea copilului. Banii sunt alocați din bugetul municipiului Chișinău”, a afirmat Marina Buga.

Proiectul a fost inițiat în anul 2019. În anul 2020, de ajutor au beneficiat 613 familii, iar în 2021 – 486. De la începutul anului curent, 187 de familii au primit suportul financiar din partea primăriei capitalei, transmite moldpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău