Mai multe echipe mixte de control vor activa de miercuri la punctul de trecere moldo-român „Leușeni-Albița", anunță ministra Ana Revenco

  • 14 Iunie 2022 16:30
Mai multe echipe mixte de control vor activa de miercuri la punctul de trecere moldo-român „Leușeni-Albița

Echipe mixte de control la frontiera moldo-română vor începe să funcționeze începând cu ziua de mâine, 15 iunie, pentru deblocarea situației de la frontieră, unde s-au creat rânduri kilometrice de camioane cu marfă. Ministra de Interne Ana Revenco, a comunicat într-o conferință de presă că astăzi Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat unele derogări de la cadru normativ care vor permite demararea acestui proiect de control comun la frontieră.

Ministra de Interne Ana Revenco a mai comunicat că în perioada 2-13 iunie, frontiera de stat a fost traversată de 11.198 de camioane, inclusiv 5634 pe sensul de ieșire. Doar astăzi, până la ora 14, au traversat trecut frontiera peste 500 de TIR-uri. Cel mai solicitat punct de trecere a frontierei este Leușeni-Albința, unde linia de așteptare era de aproximativ 2 kilometri.

Echipe ale Inspectoratul general pentru situații de urgență oferă, începând de astăzi, servicii pentru șoferii de TIR-uri care așteaptă la frontieră, a informat Ana Revenco.

De asemenea, autoritățile lucrează la un Plan de contingență nu doar pentru deblocarea frontierelor, dar și pentru securizarea transfrontalieră, a mai comunicat ministra de Interne Ana Revenco.

Războiul din Ucraina a blocat rutele tradiționale de transport, iar din acest motiv toate exporturile Ucrainei și Republicii Moldova au fost redirecționate spre frontiera moldo-română. Fluxul camioanelor care traversează granița a crescut cu peste 70%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău