Mai multe echipamente de investigații criminalistice au fost donate IGP, cu suportul SUA

  • 15 August 2022 16:14
Mai multe echipamente de investigații criminalistice au fost donate IGP, cu suportul SUA

Mai multe echipamente de investigații criminalistice au fost transmise astăzi Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP). Dispozitivele au fost procurat de Guvernul SUA, cu suportul PNUD Moldova.

Din donație fac parte echipamente pentru laboratoarele criminalistice ce examinează substanțele necunoscute în razele infraroșii și un calculator performant pentru examinarea telefoanelor mobile.

În cadrul evenimentului de primire a tehnicii, secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Serghei Diaconu, a specificat că donația va permite examinarea mai rapidă a probelor și are scopul de a consolida capacitățile centrului. „Este important ca orice crimă săvârșită să fie investigată minuțios, iar persoanele vinovate să fie identificate și diferite justiției. Este foarte bine când probele sunt documentate și nu pot fi contestate. Datorită acestei donații, oamenii legii vor putea să-și facă datoria la cel mai înalt nivel. Mulțumim partenerilor pentru suportul acordat”, a spus Serghei Diaconu.

Prezent la ceremonia de transmitere, reprezentantul Ambasadei SUA la Chișinău, Brett Rose, a apreciat buna colaborare cu partenerii din Republica Moldova. „Ne bucurăm că am reușit să realizăm acest proiect important, care va permite îmbunătățirea expertizei. Astfel, polițiștii vor putea realiza analize și examinări cu utilizarea tehnicii moderne”, a menționat Brett Rose. 

La rândul său, specialistul pe programe din cadrul PNUD Moldova, Olesea Perean, a subliniat că edificarea statului de drept se face nu doar prin alinierea normelor legale, dar și prin fortificarea bazei tehnico-materiale. „Acest lucru este necesar pentru a efectua investigații de calitate, astfel încât în procesul penal să fie asigurate drepturile și libertățile părților implicate. Suntem gata să susținem și alte inițiative pentru a asigura corectitudinea proceselor de investigație”, a afirmat Olesea Perean.

Donația a fost făcută în cadrul proiectului „Suport pentru reforma Justiției în organele de drept ale Republicii Moldova” și are o valoare de 165 mii de dolari, transmite moldpres.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău