Mai multe companii de asigurări, emitente de certificate „Carte Verde” au fost obligate să efectueze audite externe

  • 06 Noiembrie 2019 11:40
Mai multe companii de asigurări, emitente de certificate „Carte Verde” au fost obligate să efectueze audite externe

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a obligat 9 companii de asigurări, emitente de certificate „Carte Verde”, să efectueze audite externe în scop de supraveghere privind evaluarea activelor la situația din 30 septembrie.

După cum scrie  mold-street.com, decizia CNPF ar fi justificată prin necesitatea de a cunoaște mai bine care este situația financiară și gradul de solvabilitate a companiilor de asigurări ce au dreptul de a emite "Carte Verde".

Este vorba de companiile Acord Group, Asterra, Donaris-VIG, Grawe Asigurări, General Asigurări, Moldasig, Moldcargo, Moldova-Astrovaz și Klassika Asigurări.

Potrivit CNPF, principalele obiective ale exercițiului vor consta, în analiza portofoliului de asigurări al fiecărei societăți, formarea și menținerea rezervelor tehnice de asigurare, mai cu seamă celor aferente asigurării "Carte Verde".

Printre obiectivele auditului se mai numără verificarea dosarelor de daune și achitarea despăgubirilor de asigurare și reflectarea corectă în evidența contabilă.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău