Mai multe companii chineze se reprofilează. De la producția de iPhone la cea de măști medicale

  • 11 Februarie 2020 18:55
Mai multe companii chineze se reprofilează. De la producția de iPhone la cea de măști medicale

Mai multe companii chineze, inclusiv o subsidiară a grupului taiwanez Foxconn, printre clienții căruia se numără și Apple, și-au modificat liniile de producție pentru a fabrica măști medicale și combinezoane, pe măsură ce epidemia de coronavirus se răspândește în China, transmite Reuters.

Aceste decizii scot în evidență modul în care companiile private se mobilizează pentru a face față unei crize naționale de echipamente medicale, mergând dincolo de produsele lor de bază.

Grupul taiwanez Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice pe bază de contract pentru firme, precum Apple, Hewlett Packard și Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple.

Într-o postare pe platforma de socializare WeChat, compania Foxconn a informat că a demarat producția de probă de măști medicale la uzina sa din Shenzhen și se așteaptă ca până la finele lunii să ajungă la o producție de două milioane de unități pe zi. Foxconn a adăugat că în prima fază măștile vor fi utilizate pentru protecția sutelor de mii de angajați ai săi din China. După ce producția va ajunge la capacitate maximă, Foxconn va furniza măști medicale și pentru persoanele din afara companiei.

"Aceasta nu este doar cea mai mare responsabilitate corporativă a Foxconn, ci și responsabilitatea noastră socială", se precizează în postarea grupului taiwanez.

Separat, societatea mixtă SAIC-GM-Wuling Automobile Co Ltd, un producător auto deținut de General Motors Co și doi parteneri chinezi, a anunțat și ea ca va pune la punct 14 linii de producție pentru a produce 1,7 milioane măști medicale pe zi.

Anterior, compania de articole de îmbrăcăminte Hongdou Group Co Ltd a informat că a reechipat o uzină pentru a produce combinezoane medicale. Compania intenționează să producă aproximativ 60.000 de combinezoane pe lună, pe care le va pune la dispoziția guvernului pentru distribuție.

Producătorii de îmbrăcăminte Zhejiang Giuseppe Garment Co Ltd și Jihua Group Corp au lansat inițiative similare.

Uzinele din interiorul și din afara Chinei lucrează nonstop pentru a face față cererii după izbucnirea epidemiei de coronavirus în orașul Wuhan din estul Chinei. Un producător de măști medicale din Cehia declara luna trecută că în doar patru zile comenzile primite au crescut cu 57.000%.

Pentru a face față crizei, localitățile din China au introdus un sistem de raționalizare. De exemplu, în Shanghai, persoanele care doresc să obțină o mască medicală trebuie să pună la dispoziție actul de identitate și numărul de telefon unui comitet de vecinătate, după care pot fi contactați în momentul în care pot să se ducă să primească un set de măști medicale. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău