Mai multe cadre didactice vor putea fi premiate la Concursul „Pedagogul Anului”

  • 02 Mai 14:50
Mai multe cadre didactice vor putea fi premiate la Concursul „Pedagogul Anului”

Numărul cadrelor didactice care vor putea fi premiate la Concursul republican „Pedagogul Anului”, la categoria „Profesorul anului”, a fost majorat de la 3 la 12. Valoarea premiilor va varia între 15 mii de lei și 50 de mii de lei. Hotărârea a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Astfel, după modificările operate, comparativ cu edițiile anterioare, cadrele didactice care predau diferite discipline și vor dori să obțină titlul de „Profesorul anului” vor concura pe arii curriculare și nu între ei.

Conform noilor prevederi ale Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului, la categoria „Profesorul anului”, vor fi acordate premii de I, II și III pentru câștigătorii de la fiecare dintre cele patru arii curriculare în parte: Limbă și comunicare, Matematică și Științe, Educație socio-umanistică, Arte, Tehnologii și Sport. Până în prezent, la această categorie erau acordate doar trei premii, fără a se face o delimitare strictă între ariile curriculare. 

Concursul „Pedagogul anului” este organizat începând cu anul 2006, cu scopul de a încuraja excelența în rândul cadrelor didactice și a spori prestigiul profesiei de pedagog.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău