Mai multe bănci din Moldova vin în ajutorul cetățenilor Ucrainei

  • 27 Februarie 2022 13:30
Mai multe bănci din Moldova vin în ajutorul cetățenilor Ucrainei

Câteva instituții bancare din Rep. Moldova au anunțat despre faptul că se solidarizează cu poporul ucrainean, fie făcând donații generoase pe conturi de susținerea refugiaților ucraineni, fie aplicând o serie de facilități pentru cetățenii din Ucraina, transmite Radio Chișinău.

„Moldindconbank” a anunțat că a donat suma de 1.000.000 de lei pentru refugiații din Ucraina, pe un cont deschis de Ministerul Finanțelor.

„MoldovaAgroindbank” a întreprins un șir de măsuri. A lansat un site special cu informații utile pentru cetățenii ucraineni de pe teritoriul Rep. Moldova - https://dopomoga.life și a revizuit cursul valutar, stabilind un curs fix de comercializare a hrivnei la vânzare – 0,45 MDL, cumpărare – 0,53 MDL. MAIB a anulat comisionul aplicat la bancomatele băncii pentru operațiunile de retragere de bani de pe cardurile bancare emise de băncile ucrainene.

„Viktoriabank” a anunțat că a lansat un produs special pentru orice cetățean al Ucrainei, care, în baza pașaportului ucrainean, are posibilitatea de a schimba hrivne în lei moldovenești, la cursul stabilit de BNM. „Suma maximă pentru care se acceptă acest schimb este echivalentul a 20.000 mdl (1000 euro) per persoană”, menționează banca.

Și „FinComBank” a anunțat că oferă cetățenilor ucraineni posibilitate de a retrage fără limită numerar de la #ATM-urile băncii de pe cardurile băncilor ucrainene în dolari, euro sau lei moldoveni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău