Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit „pachete sângeroase” ce conțineau ochi de animale

  • 02 Decembrie 2022 16:22
Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit „pachete sângeroase” ce conțineau ochi de animale

Mai multe ambasade ale Ucrainei în străinătate au primit "pachete sângeroase" care conțineau ochi de animale, a anunțat vineri Ministerul Afacerilor Externe ucrainean, după ce o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor ambasade și oficiali în Spania, inclusiv ambasadei Ucrainei la Madrid, informează Reuters, citat de Agerpres.

Pachetele, înmuiate într-un lichid cu o culoare și un miros distinctive, au fost trimise ambasadelor Ucrainei în Ungaria, în Țările de Jos, în Polonia, Croația și Italia, consulatelor generale ale Ucrainei la Napoli și Cracovia, precum și consulatului din Brno, în Republica Cehă, a precizat pe Facebook purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Oleg Nikolenko.

"Analizăm semnificația acestui mesaj", a scris Nikolenko, adăugând că ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba a ordonat ca toate ambasadele și consulatele vizate să fie plasate sub protecție sporită.

Șase scrisori-capcană au fost trimise săptămâna aceasta la mai multe ambasade și sedii oficiale în Spania, inclusiv la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez și la ambasada SUA de la Madrid, determinând Spania să-și sporească securitatea.

Țintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruși ar putea constitui o motivație a atacurilor.

Nikolenko a mai anunțat că intrarea de la apartamentul ambasadorului Ucrainei la Vatican a fost vandalizată. O sursă din cadrul ambasadei de la Roma a spus că fecale umane au fost lăsate în fața ușii.

Potrivit lui Nikolenko, și ambasada Ucrainei în Kazahstan a primit o amenințare cu bombă, care nu a fost deocamdată confirmată.

Ambasada Ucrainei din SUA a primit o scrisoare ce conținea un articol critic la adresa Ucrainei, a precizat Oleg Nikolenko. Scrisoarea, la fel ca multe altele, a fost trimisă dintr-o țară europeană, a spus Nikolenko, fără alte detalii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău