Mai multe acte permisive în zona de frontieră vor putea fi solicitate și eliberate online

  • 21 Februarie 2023 11:08
Mai multe acte permisive în zona de frontieră vor putea fi solicitate și eliberate online

Mai multe acte permisive în zona de frontieră vor putea fi solicitate și eliberate online, ceea ce va asigura un acces mai facil la informații pentru cetățeni. Acest lucru a fost anunțat astăzi, 21 februarie, în cadrul evenimentului de lansare oficială a Sistemului Informațional „E-Permis” din gestiunea Poliției de Frontieră. Prin acest proiect autoritățile și-au propus să ajusteze modalitățile de activitate a mai multor structuri cu cele ale Uniunii Europene, care sunt bazate pe tehnologii moderne și pe simplificarea procedurilor de obținere a permiselor de aflare în zona de frontieră, transmite Radio Chișinău.

„E-Permis” este un sistem informațional care se înscrie în prioritățile Ministerului de Interne și ale Poliției de Frontieră de digitalizare a serviciilor oferite cetățenilor, a declarat în cadrul evenimentului șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi.

„Vom continua să implementăm documentele de politici în domeniul digitalizării aprobate de Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, ca toate serviciile care sunt acordate de către Inspectoratul General al Poliției de Frontieră să fie digitalizate la maxim, iar procedurile birocratice și termenii extinși de examinare a acestor solicitări să fie reduse la minim. Vom lucra în continuare împreună în interesul cetățenilor. Ne aliniem la cele mai bune practici aplicabile la nivelul Uniunii Europene, însă relevanța și importanța acestui sistem este cetățeanul. Acesta nu mai trebuie să vină la sediul poliției de frontieră să stea în rând și să completeze multe acte sau să aștepte zece zile pentru perfectarea permiselor. Totul este în regim online. Serviciul este gratuit, nu se percepe nicio taxă în acest sens”, a declarat Rosian Vasiloi.          

Poliția de Frontieră a menționat că pe parcursul anului 2022 au fost eliberate circa 28 de mii de permise, dintre care 24 de mii sunt permise de acces în zona de frontieră, 482 - pentru ambarcațiuni, peste 3 mii de avize pentru vânătoare, 229 de autorizații de activitate în zona de frontieră și 37 permise pentru activitatea în punctele de trecere.

Sistemul Informațional „E-Permis” este parte a programului de management integrat al Frontierei de Stat pentru anii 2022-2025, iar costul total al proiectului se ridică la 600 de mii de lei, bani alocați din bugetul de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău