Mai multă transparență la înregistrarea navelor sub pavilionul Republicii Moldova

  • 21 Decembrie 2023 19:59
Mai multă transparență la înregistrarea navelor sub pavilionul Republicii Moldova

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Regulile de înregistrare de stat a navelor în Republica Moldova, relatează serviciul de presă al Executivului.

Acestea stabilesc criterii clare și transparente a procedurilor de înregistrare a navelor în Registrul de Stat al navelor al Republicii Moldova și vor contribui la creșterea operativității în acest proces.

În acest sens, proiectul prevede dispoziții cu privire la:

  • documentația necesară pentru fiecare tip de înregistrare în parte;

  • formele certificatelor eliberate;

  • forma și conținutul Registrului de Stat al Navelor al Republicii Moldova;

  • termenii și procedurile de primire și examinare a documentelor, de eliberare a certificatelor corespunzătoare de naționalitate;

  • modul de ținere al Registrului de Stat al navelor al Republicii Moldova;

  • termenul de păstrare a documentelor prezentate.

De asemenea, proiectul prevede includerea unor criterii referitoare la istoricul navelor, stabilirea plafonului de vârstă al navelor acceptate pentru înregistrare, verificarea navelor sub aspectul încălcărilor tratatelor internaționale, și anume a celor ce țin de pescuitul ilicit.

Aprobarea Regulilor de înregistrare de stat a navelor în Republica Moldova va contribui la sporirea cerințelor față de navele care solicită înregistrare sub pavilionul țării noastre.

Republica Moldova are o ieșire la mare de numai 400 de metri, prin Dunăre, dar în ultimii a reușit să devină o putere maritimă cu circa 170 de nave comerciale, relatează mold-street.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău