Mai mult de jumătate dintre ucraineni susțin primele acțiuni ale lui Zelenski în calitate de președinte

  • 20 Iunie 2019 13:44
Mai mult de jumătate dintre ucraineni susțin primele acțiuni ale lui Zelenski în calitate de președinte

Rezultatele unui sondaj de opinie, realizat în Ucraina de Institutul de Cercetări Sociale "A. Iaremenko" și Centrul "Monitorizarea Socială" arată că 54% dintre cetățenii ucraineni chestionați au declarat că sprijină primele acțiuni ale lui Volodimir Zelenski în calitate de președinte, în timp ce 8% au spus că nu susțin sau că mai degrabă nu susțin primele inițiativele ale noului șef al statului.

În același timp, 35% dintre repondenți consideră că este prea devreme pentru a face evaluări, iar 4% nu sunt hotărâți cu privire la ceea ce a reușit Zelenski de la preluarea mandatului de președinte al Ucrainei. Sondajul mai arată că 34% dintre ucrainenii chestionați au mari speranțe că noul președinte va schimba în bine situația din Ucraina, cei mai mulți dintre repondenții optimiști fiind tineri și locuitori din partea de est a Ucrainei.

Un număr aproape similar de cetățeni (33%) au anumite speranțe în acest sens, iar 16% dintre repondenți susțin că nu au mari speranțe că Zelenski va reuși să aducă schimbări pozitive. 15% nu prea au speranță că Zelenski va putea schimba situația din Ucraina, alți 3% dintre repondenți nu sunt hotărâți cu privire la acest aspect.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău