Mai mult de jumătate dintre adulții din UE au fost complet vaccinați împotriva COVID-19

  • 22 Iulie 2021 20:00
Mai mult de jumătate dintre adulții din UE au fost complet vaccinați împotriva COVID-19

Două sute de milioane de europeni au fost complet vaccinați împotriva COVID-19, adică peste jumătate din populația adultă, a anunțat joi Comisia Europeană, care a fixat obiectivul ca 70% dintre adulți să fie vaccinați în această vară, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Până acum, 200 de milioane de persoane s-au vaccinat complet în Uniunea Europeană", a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinant, în cadrul unei conferințe de presă.

Numărul corespunde "unui procent de 54,7% dintre adulți" complet vaccinați, adică primind cele două doze de vaccin necesare sau una singură în cazul serului de la Johnson & Johnson.

"Avem 68,4% dintre adulți în UE care au primit deja prima doză", a adăugat purtătoarea de cuvânt, care a salutat "aceste progrese extrem de tangibile".

"În prezent, suntem printre regiunile din lume care au vaccinat cel mai mult. Însă este important ca aceste progrese să fie răspândite într-un mod mai echilibrat pentru a nu exista insule unde virusul să se poată răspândi și să sufere mutații", a adăugat ea.

Conform datelor oficiale compilate de AFP, puțin peste 440 de milioane de doze de vaccinuri au fost administrate în Uniunea Europeană. Asta înseamnă 98,4 doze la 100 de locuitori, în timp ce în SUA raportul este de 102,4 de doze la 100 de locuitori.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat la 10 iulie că UE dispune de suficiente doze pentru a vaccina "cel puțin 70% din populația adultă în această lună".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău