Mai mult de 200 de recorduri meteorologice au fost doborâte în timpul ultimei veri australiene

  • 08 Martie 2017 12:28
Mai mult de 200 de recorduri meteorologice au fost doborâte în timpul ultimei veri australiene

Mai mult de 200 de recorduri meteorologice au fost doborâte în timpul ultimei veri din Australia, a avertizat organizația neguvernamentală australiană Climate Council.

Într-un raport intitulat "Angry Summer", Climate Concil relevă că vara trecută s-a caracterizat prin valuri de căldură intense și incendii de vegetație în estul Australiei, precum și ploi torențiale în vest.

Modificările climatice s-au resimțit în întreaga Australie, au declarat cercetători științifici. Raportul avertizează, de asemenea, că rețelele electrice ar putea fi perturbate din cauza cererilor crescânde care vor exista în viitor.

Printre recordurile doborâte - în Moree, un oraș în New South Wales, s-au înregistrat 54 de zile consecurive cu temperaturi de peste 35°C, orașul Adelaide s-a confruntat cu cea mai călduroasă zi de Crăciun din ultimii 70 de ani, 41,3°C, în Perth nivelul apei în urma ploilor căzute a atins 192,8 mm, iar în orașele Sydney, Brisbane și Canberra a fost cea mai călduroasă vară de când au început să se facă înregistrări oficiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău