MAI, despre extrădarea lui Nazaruc, considerat mâna dreaptă a autorității criminale Grigore Caramalac

  • 14 Decembrie 2020 16:52
MAI, despre extrădarea lui Nazaruc, considerat mâna dreaptă a autorității criminale Grigore Caramalac

Ofițerii Serviciului de Securitate al Ucrainei cu suportul ofițerilor Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, și în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauzelor Speciale  (PCCOCS) au realizat procedura de extrădare a  cetățeanului (Nazaruc) Orlov Gheorghii, din regiunea Odesa în Republica Moldova, comunică Ministerul Afacerilor Interne(MAI. Menționăm că Nazaruc, alias „Jora”, este considerat mâna dreaptă a autorității criminale Grigore Caramalac.

Potrivit comunicatului, (Nazaruc) Orlov Gheorghii, anunțat în căutare de Interpol și având pe numele său mandat de arest, s-a ascuns în Ucraina pentru a se eschiva de răspunderea penală pentru comiterea infracțiunilor în Republica Moldova, Totodată, utilizând cetățenia Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei.

În urma acțiunilor operative de căutare, la data de 29 noiembrie agenții serviciului special ucrainean în colaborare cu ofițerii SPIA au stabilit locul aflării al acestuia și l-au reținut în flagrant.

Astfel, astăzi, Serviciul de Securitate al Ucrainei, cu suportul SPIA și al PCCOCS l-au extrădat în Republica Moldova. Conform informațiilor operative, persoana reținută este membră a unui grup infracțional internațional. În acest context, în or. Odesa, acesta a avut mai multe  întâlniri cu reprezentanți ai cercurilor criminale din regiune.

  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:7,2 m/s
Thu
1
Fri
8
Sat
11
Sun
6
Mon
-0
Arhivă Radio Chișinău