Magnatul rus Deripaska, vizat de sancțiuni în Ucraina

  • 24 Mai 2018 15:32
Magnatul rus Deripaska, vizat de sancțiuni în Ucraina

Kievul l-a plasat pe omul de afaceri rus Oleg Deripaska, a cărui companie Rusal deține un mare combinat de aluminiu în Ucraina, alături de alți magnați ruși pe o listă, extinsă recent, de persoane împotriva cărora prevede să aplice sancțiuni, potrivit unui document postat joi pe site-ul președintelui, notează Reuters.

Nu este clar care este efectul acestei liste negre, însă multe companii rusești au căutat deja să-și lichideze activitățile legate de Ucraina din cauza unor sancțiuni anterioare. Restricțiile împotriva lui Deripaska ar putea avea un impact asupra operațiunilor combinatului Mykolaiv din sudul Ucrainei, care este al doilea ca mărime al producătorului de aluminiu Rusal.
    
Kievul a aplicat pentru prima dată sancțiuni împotriva a sute de companii și entități rusești după anexarea de către Moscova a Crimeii în 2014 și sprijinul ei pentru o revoltă separatistă prorusă în estul Ucrainei.
    
La începutul lunii mai, aceste restricții au fost extinse pentru a le reflecta pe cele ale Statelor Unite, care au plasat pe lista neagră în aprilie oficiali și oameni de afaceri din jurul președintelui Vladimir Putin - una dintre cele mai agresive acțiuni ale Washingtonului pentru a pedepsi Moscova pentru presupusul ei amestec în alegerile americane din 2016 și alte "activități maligne".
    
Lista actualizată a Ucrainei a fost publicată online joi, confirmând sancțiunile împotriva lui Deripaska, precum și asupra altor magnați ruși precum Viktor Vekselberg, proprietar cheie al holdingului Renova, și Aleksei Miller, CEO al exportatorului rus de gaze Gazprom.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău