Magistrații au decis ca mandatul lui Andrei Năstase să nu fie validat. Reacția acestuia

  • 19 Iunie 2018 21:56
Magistrații au decis ca mandatul lui Andrei Năstase să nu fie validat. Reacția acestuia

Judecătoria Chișinău, sediul Centru nu a confirmat aseară legalitatea alegerilor locale noi din municipiul Chișinău pentru funcția de primar general, invalidând mandatului primarului ales, Andrei Năstase.

După aproape 3 ore de deliberări, un proces la care presa nu a avut acces,  judecătoarea Rodica Berdilo a anunțat că "nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general". Decizia este cu drept de atac în termen de 24 de ore de la momentul pronunțării.

În replică, Andrei Năstase, a declarat că decizia instanței este una "arbitrară" și că o va contesta la Curtea de Apel. El a îndemnat cetățenii să se pregătească de proteste de mare amploare, în mod civilizat, fără a încălca legea.

Directorul de programe de la Promo LEX, Pavel Postică a declarat pentru Radio Chișinău că din punct de vedere juridic instanța trebuie să explice de ce a invalidat alegerile. „Această hotărâre se transmite organelor electorale ca în decurs de 2 săptămâni să organizeze alegeri locale noi. Se pare că, în funcție de motivarea instanței și de hotărârile existente ale instanțelor de judecată pot fi excluși atât candidații care se fac vinovați de anumite încălcări, cât și organele electorale responsabile de admiterea acestor încălcări”, a spus Pavel Postică.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău