Magistrați fără avere, „chiriași“ în casele de milioane ale soțiilor (Adevărul)

  • 23 Noiembrie 2012 16:02
Magistrați fără avere, „chiriași“ în casele de milioane ale soțiilor (Adevărul)

Magistrați fără avere, „chiriași“ în casele de milioane ale soțiilor – o investigație publicată în Adevărul de vineri, 23 noiembrie.

Președintele Judecătoriei Râșcani din Chișinău locuiește într-o vilă cu trei nivele și mansardă, trecută în declarația de avere abia în 2010, ca proprietate a soției sale, care a primit-o cadou de la feciorul lor, căruia tot ea i-a donat-o, formal, cu un an înainte. Judecătorul Sergiu Arnăut de la Curtea de Apel Chișinău, locuiește într-o casă înregistrată pe numele soției sale și nu poate fi tras la răspundere pentru tăinuirea veniturilor, susține Procuratura Anticorupție, care a verificat proprietățile magistratului. 

Un acționar misterios la Victoriabank, alt titlu din Adevărul. Un nou nume a apărut în structura proprietarilor celei de-a doua ca mărime bănci din țară. Este vorba de Alexandru Korkin din Rusia.Cine este Korkin și cât a plătit pentru acest pachet rămâne un mister.

Constantin Tănase scrie în Timpul cătensiunile interetnice există în RM independent de guvernare și culoarea ei politică. O ducem prost, avem multă sărăcie, corupție, birocrație ș.a.m.d., dar principalul eșec al actualei guvernări în acești trei ani e altul, și anume: nu a reușit să le redea moldovenilor convingerea că ei sunt la ei acasă. Această guvernare nicidecum nu poate înțelege că umilința se suportă mai greu decât sărăcia, scrie publicistul.

Gheorghe Urschi, marginalizat de propriii vecini!, aflăm din Timpul. Artistul riscă să rămână zăvorât în casă, după ce vecinii de garaj îi închid singura cale spre lume, fără să țină cont de lege.

Publicistul Petru Bogatu va lansa săptămâna viitoare cartea sa„Funia împărțită în trei”, aflăm dinJurnal de Chișinău. Este vorba despre un un roman polițist în care acțiunea se suprapune peste intriga spectacolului politic de la noi.În timp ce puterea și opoziția din RM se bat între ele, o a treia forță, nevăzută, sprijinită din exterior, se pregătește să preia cârma statului, organizând acțiuni subversive, încercând o destabilizare de proporții.

Nicolae Negru scrie în Jurnal de Chișinău că reprezentantul special al președintelui rus pentru regiunea transnistreană, vicepremierul Dmitri Rogozin - numit, în dispreț față de normele internaționale, față de suveranitatea și integritatea teritorială a RM, devine, de facto, reprezentant special al președintelui rus pentru Republica Moldova. El este responsabil de relațiile economice cu RM, șef al Comisiei interguvernamentale ruso-moldave, stabilește condițiile Rusiei pentru livrarea gazelor în RM, pentru rezolvarea conflictului transnistrean, și-a asumat obiectivul deschiderii consulatelor rusești pe teritoriul RM. Mai mult, el își permite să decidă cine este important și cine nu în statul nostru, declarând că va neglija poziția președintelui Nicolae Timofti în problema consulatelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău