Magistrata Viorica Puica, singura candidată desemnată de CSM pentru funcția de judecător al CSJ

  • 09 Iunie 2020 13:04
Magistrata Viorica Puica, singura candidată desemnată de CSM pentru funcția de judecător al CSJ

Magistrata Viorica Puica a fost desemnată pentru funcția de judecătoare a Curții Supreme de Justiție. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul ședinței de marți. Judecătoarea va ajunge la CSJ după ce va trece de votul plenului Parlamentului, scrie Anticoruptie.md

Potrivit sursei citate, Viorica Puica a primit calificativul „excelent” de la Colegiul de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor (CEP) subordonat CSM și a fost notat cu 76 de puncte de Colegiul pentru Selecția și Cariera Judecătorilor (CSC). Puica este magistrată din 2002 și a activat doar la Judecătoria sectorului Botanica din Capitală. Ea este una dintre puținele judecătoare care își exprimă public criticile în privința problemelor din sistemul judecătoresc, declarând inclusiv că Procuratura nu este independentă.

Anticoruptie.md amintește că trei judecători de la Curtea de Apel Chișinău și patru magistrați de la Judecătoria Chișinău s-au înscris în concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Este vorba despre Sergiu Furdui, Anatolie Minciuna, Viorica Puica, Oxana Robu, Ghenadie Pavliuc, Svetlana Garștea-Bria și Nina Arabadji. Ulterior, Ghenadie Pavliuc s-a retras din concurs.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău