MAEIE vine cu precizări cu privire la deschiderea de către Ambasada Federației Ruse a secțiilor de votare pe teritoriul R. Moldova

  • 29 Iunie 2020 18:51
MAEIE vine cu precizări cu privire la deschiderea de către Ambasada Federației Ruse a secțiilor de votare pe teritoriul R. Moldova

Printr-o notă verbală adresată MAEIE, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a comunicat despre intenția de a deschide două secții de votare, la Chișinău și Tiraspol, pentru organizarea și desfășurarea referendumului privind introducerea unor amendamente în Constituția Federației Ruse, potrivit unui comunicat al MAEIE.

În legătura cu aceasta, MAEIE a reiterat poziția de principiu a autorităților moldovenești privind abținerea de la deschiderea unor secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, invocând, în acest sens, imposibilitatea asigurării din partea organelor constituționale abilitate a condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea unor astfel de activități.

Totodată, legislația Republicii Moldova nu conține prevederi restrictive cu privire la desfășurarea scrutinelor și, respectiv, deschiderea secțiilor de votare de către misiunile diplomatice străine.

Sursa:gov.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău