MAEIE: Rusia încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar

  • 15 Ianuarie 2023 09:17
MAEIE: Rusia încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova reiterează condamnarea războiului de agresiune a Federației ruse împotriva Ucrainei, care are repercusiuni directe și asupra cetățenilor moldoveni. Poziția a fost formulată printr-un nou comentariu al purtătorului de cuvânt al MAIE Daniel vodă în legătură cu bombardamentele brutale ale Rusiei în Ucraina din 14 ianuarie 2023, precum și descoperirea resturilor unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei, transmite IPN.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene își reiterează condamnarea în termenii cei mai fermi a războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Acțiunile brutale de astăzi, care au vizat zone civile, intens populate din orașele Kyiv, Kharkiv, Mykolaiv, Lviv, Odesa și Vynnytsa, încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar și, implicit, a Cartei Națiunilor Unite”, se spune în comentariu.

„Cetățenii noștri resimt consecințele dramatice ale acestui război iar o dovadă în plus este descoperirea în zona sectorului de frontieră Larga din raionul Briceni a resturilor unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei. Republica Moldova exprimă și pe această cale sprijinul neclintit pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării vecine”, a conchis purtătorul de cuvânt al MAEIE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău