MAEIE | Noul Ambasador al Rusiei în R. Moldova a înmânat copiile scrisorilor de acreditare

  • 06 August 2018 12:14
MAEIE | Noul Ambasador al Rusiei în R. Moldova a înmânat copiile scrisorilor de acreditare

Noul ambasador  al Federației Ruse în Republica  Moldova, Oleg Vasnețov, a prezentat astăzi,  Secretarului General de stat al Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău,  copiile scrisorilor de acreditare. Diplomația de la Chișinău l-a asigurat pe oficialul rus de întreaga sa susținere. 

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Mihail Căpățână, și  ambasadorul agreat al Rusiei la Chișinău, Oleg Vasențov, au discutat în cadrul  întrevederii  despre relațiile moldo-ruse. Cei doi oficiali au subliniat importanța intensificării dialogului politic și aprofundării cooperării comercial-economice.

Noul ambasador Oleg Vasnețov este diplomat de carieră și a fost până în prezent șef de departament la Ministerul rus de Externe.  El îl înlocuiește pe Farit Muhametșin, de 71 de ani, care a fost rechemat pentru că a depășit limita de vârstă pentru serviciul public în Rusia. Totuși, publicația rusă Kommersant notează că schimbarea are loc după o deteriorare fără precedent a relațiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

În luna martie a acestui an, trei diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse  la Chișinău au fost declarați persona non-grata,  în semn de solidaritate cu Marea Britanie în cazul Skripal. În luna mai anul trecut, Chișinăul a mai expulzat cinci diplomați ruși sub acuzația de spionaj.

Tot în 2017, Guvernul l-a declarat persoană indezirabilă și pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în urma unor declarații ale acestuia la adresa guvernării de la Chișinău, considerate jignitoare de aceasta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău