MAEIE îi solicită ministerului de externe al Rusiei să se abțină de la amestecul în treburile interne ale R. Moldova

  • 18 Aprilie 2022 11:51
MAEIE îi solicită ministerului de externe al Rusiei să se abțină de la amestecul în treburile interne ale R. Moldova

Ministerul afacerilor externe și integrării europene (MAEIE) îi solicită ministerului de externe al Rusiei să se abțină de la amestecul în treburile interne ale Republicii Moldova. Potrivit agenției Infotag, acest lucru l-a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, ca răspuns la o solicitare a jurnaliștilor de a comenta declarațiile reprezentantei ministerului rus de externe, Maria Zaharova, care a condamnat interzicerea folosirii panglicii Sf. Gheorghe în Moldova și o serie de alte decizii ale parlamentului de la Chișinău.

"Luarea deciziilor privind subiectele menționate în comunicat reprezintă un drept suveran al țării noastre. Facem apel către partea rusă să se abțină de la implicarea în procesele interne și democratice din Republica Moldova", a spus Vodă.

Amintim că reprezentanta ministerului de externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că speră că R. Moldova „se va abține de la acțiuni care dăunează relațiilor cu Rusia”. „Conducerea Republicii Moldova și-a declarat în repetate rânduri angajamentul față de statutul neutru al republicii, respectul pentru drepturile și interesele tuturor locuitorilor săi, parteneriatul pragmatic și reciproc avantajos cu Rusia. Ultimele inițiative legislative adoptate de parlamentul Republicii Moldova nu corespund acestor declarații, la fel cum nu corespund unii alți pași întreprinși recent de Chișinău", a spus Zaharova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău