MAEIE condamnă alocuțiunea rostită de un reprezentant rus la cea de-a 41-a sesiune a Consiliului ONU

  • 11 Iulie 2019 18:18
MAEIE condamnă alocuțiunea rostită de un reprezentant rus la cea de-a 41-a sesiune a Consiliului ONU

MAEIE condamnă alocuțiunea rostită de către reprezentantul organizației obștești ”Consiliul Internațional al Compatrioților Ruși” (CIRC), la ședința în plen a celei de-a 41-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Și asta pentru că, potrivit ministerului, s-ar fi încercat denaturarea acțiunilor întreprinse în permanență de către Republica Moldova privind respectarea și  apărarea drepturilor omului pe întreg teritoriul țării noastre, inclusiv în regiunea transnistreană.

Un comunicat al MAEIE spune că Republica Moldova a cerut Secretariatului CDO retragerea textului discursului de pe pagina oficială a organizației deoarece acesta nu corespunde conținutului prezentării anunțate si încalcă prevederile normelor dreptul internațional. Mai mult, MAEIE consideră că astfel de discursuri provocatoare rostite de la tribuna unei organizații internaționale sunt contraproductive, fiind de natură să submineze eforturile depuse în cadrul  procesului de negocieri în formatul „5+2”.

În acest sens, MAEIE va reitera demersul autorităților moldovenești către conducerea Federației Ruse privind sistarea activității controversatei reprezentanțe de la Moscova a ”Fundației pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale „Transnistria””, (promotorul acestor demersuri provocatoare), care se pretinde a fi o ”reprezentanță oficială a Transnistriei” la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău