MAEIE al R.Moldova s-a arătat astăzi „profund îngrijorat” de tensiunile din Marea Azov și strâmtoarea Kerci

  • 26 Noiembrie 2018 13:30
MAEIE al R.Moldova s-a arătat astăzi „profund îngrijorat” de tensiunile din Marea Azov și strâmtoarea Kerci

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova s-a arătat astăzi „profund îngrijorat” de tensiunile din Marea Azov și strâmtoarea Kerci, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, „Republica Moldova reconfirmă susținerea și recunoașterea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și dreptul acesteia de a folosi apele internaționale”.

În același context, Ministerul de Externe de la Chișinău a condamnat ferm orice fel de „acte de agresiune și provocări care subminează securitatea regională”.

Tensiunile dintre Ucraina și Rusia au cunoscut o escaladare bruscă duminică, 25 noiembrie, atunci când Kievul a acuzat Rusia că a blocat accesul unor nave ucrainene în Marea Azov, situată între Crimeea, anexată în 2014 de Moscova, și estul Ucrainei, teatrul unui război cu separatiștii proruși.

Potrivit presei de la Kiev, în urma unor confruntări dintre marinarii ruși și cei ucraineni, șase militari ucrainei au fost răniți și s-ar afla acum îm spitale din Crimeea. Două nave ucrainene au fost confiscate de forțele ruse, iar una blocată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău