MAEIE a transmis un mesaj dedicat Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului

  • 27 Ianuarie 14:35
MAEIE a transmis un mesaj dedicat Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului

„Încărcată de profund simbolism, 27 ianuarie Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului ne amintește de una dintre cele mai întunecate file ale istoriei europene, care rămâne o rană adâncă pentru întreaga umanitate”, arată un comunicat prin care MAEIE a transmis un mesaj dedicat Zilei de comemorare a victimelor Holocaustului.

La 79 ani de la acel tragic epizod al istoriei, alături de comunitatea internațională, aducem un pios omagiu celor care au avut de suferit pe pământul nostru și păstrăm vie memoria victimelor acelui cataclism fără seamăn în istoria umanității.  Astăzi, toată compasiunea noastră se îndreaptă către supraviețuitorii acelei oribile crime împotriva umanității, către urmașii și rudele  acestora.

Este responsabilitatea noastră morală, a tuturor, de a construi o societate bazată pe respect reciproc, înțelegere, empatie și diversitate, pe cultura toleranței și nediscriminării, a  combaterii antisemitismului și altor forme de xenofobie. Cultivarea memoriei Holocaustului ca și a memoriei tuturor victimelor regimurilor totalitare este o datorie a societăților democratice. Angajamentul nostru s-a concretizat prin adoptarea documentelor de politici clare, luând forma planurilor secvențiale de acțiuni. În acest sens, au fost atinse rezultate concrete pe dimensiunea educației, cercetării istorice, consolidării cadrului legal intern, care induc mai multă coerență ansamblului societal.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene își reafirmă hotărârea de a se implica în continuare, prin instrumentele diplomatice, în programe și proiecte vizând consolidarea cadrului de acțiune la nivel național, pentru consolidarea societății în spiritul valorilor umaniste, a drepturilor și  libertăților fundamentale ale omului, în vederea prevenirii și sancționării antisemitismului și altor forme de discriminare pe orice criteriu.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău