MAEIE a luat act de decizia Rusiei de a expulza un diplomat de la Ambasada Republicii Moldova la Moscova și amintește contextul situației create

  • 10 Noiembrie 2022 08:28
MAEIE a luat act de decizia Rusiei de a expulza un diplomat de la Ambasada Republicii Moldova la Moscova și amintește contextul situației create

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene confirmă informația difuzată de partea rusă privind expulzarea unui diplomat de la ambasada R. Moldova în Federația Rusă, luând act de decizia autorităților de la Moscova în conformitate de prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice”, a menționat într-o declarație de presă purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

MAEIE amintește contextul în care această decizie a fost luată și își exprimă regretul profund că partea rusă continuă războiul de agresiune împotriva Ucrainei. 

„Reiterăm, că decizia autorităților de la Chișinău privind expulzarea diplomatului rus anunțată pe 31 octombrie s-a bazat pe faptul că atacurile cu rachete asupra Ucrainei cresc în continuare riscurile de securitate, iar cetățenii țării noastre resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului, inclusiv acțiunile neprietenoase în raport cu țara noastră, precum încălcarea spațiului nostru aerian național, fapt absolut inacceptabil de către poporul nostru”, se spune în declarația de presă.

Aminitm că ministerul rus de externe a anunțat că expulzează un diplomat din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, după ce, anterior, Chișinăul a expulzat un angajat al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova.

Decizia Ministerului de externe de la Chișinău de a declara persoană indezirabilă un angajat al misiunii diplomatice ruse în Rep. Moldova a fost luată după ce rămășițele unei rachete rusești Kalibr, trase de pe mare, au căzut pe teritoriul țării noastre, lângă  localitatea Naslavcea, cauzând pagume materiale semnificative.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău