MAEIE a lansat proiectul „O carte pentru copiii din diasporă”

  • 01 Iunie 16:47
MAEIE a lansat proiectul „O carte pentru copiii din diasporă”

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în parteneriat cu Biroul Relații cu Diaspora, a lansat proiectul „O carte pentru copiii din diasporă”. Acțiunea are loc în contextul marcării la 1 iunie a Zilei Internaționale a Copilului, a anunțat vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, transmite IPN.

Prin acest proiect se dorește ca familiile și copiii originari din Moldova să fie mai aproape de baștină prin acces la cărțile semnate de autori autohtoni, resurse moderne de studiere a limbii române, precum și oportunități de a descoperi cultura și literatura de acasă.

„Misiunile diplomatice au ușile larg deschise pentru comunitățile noastre în străinătate pentru activități culturale și de promovare a legăturilor între conaționali. Le dorim tuturor copiilor lecturi plăcute, copilărie fericită în pace și bunăstare, iar cu părinții, revederi apropiate de Ziua Diasporei, organizată tradițional în luna august”, a menționat ministrul afacerilor externe și integrării europene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău