MAEIE a găzduit consultările publice pe marginea proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată pentru aderare la UE

  • 02 August 2022 18:36
MAEIE a găzduit consultările publice pe marginea proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată pentru aderare la UE

Pe data de 1 august 2022, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit consultările publice pe marginea proiectului Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană. La eveniment au participat reprezentanții Centrului de Politici și Reforme, Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Fundației Soros Moldova, Institutului pentru Politici și Reforme Europene, precum și autorităților publice implicate în elaborarea proiectului Planului de acțiuni.  

În cadrul consultărilor publice, reprezentanții societății civile au adresat întrebări de clarificare pe marginea conținutului proiectului Planului de acțiuni, precum și au formulat recomandări cu privire la completarea sau precizarea acțiunilor propuse. Reprezentanții autorităților publice au oferit clarificări exhaustive cu privire la contextul  elaborării  și conținutul documentului.

Menționăm că în cadrul consultărilor publice în perioada 20 iulie – 1 august 2022 au fost recepționate 18 seturi de propuneri în scris la proiectul Planului de acțiuni (10 organizații neguvernamentale, 7 persoane fizice, 1 autoritate publică), propunerile respective fiind distribuite pentru examinare instituțiilor publice competente.

MAEIE exprimă mulțumiri tuturor persoanelor, care și-au manifestat interes față de proiectul Planului de acțiuni. Propunerile înaintate vor contribui la îmbunătățirea documentului, care se planifică să fie aprobat în viitorul apropiat de către Comisia Națională pentru Integrare Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:7,2 m/s
Sun
0
Mon
-0
Tue
1
Wed
0
Thu
2
Arhivă Radio Chișinău