MAEIE a găzduit cea de-a șasea videoconferință a ambasadorilor în dialog cu membrii guvernului. Invitat a fost ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari

  • 20 Decembrie 2022 17:16
MAEIE a găzduit cea de-a șasea videoconferință a ambasadorilor în dialog cu membrii guvernului. Invitat a fost ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit cea de-a șasea reuniune în cadrul platformei de comunicare și interacțiune între membrii guvernului Republicii Moldova și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre în străinătate. Invitatul acestei ediții a fost ministrul muncii și protecției sociale Marcel Spatari.

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean s-a referit la deschiderea plenară a MAEIE și a ambasadelor țării noastre pentru asistarea promptă a ministerului de resort în valorificarea oportunităților de cooperare atât în plan bilateral, cât și în cadrul multilateral.

La rândul său, ministrul muncii și protecției sociale a reiterat că instituția pe care o conduce își dorește un dialog și o comunicare cât mai activă dintre ambasade și minister, în special în direcția avansării discuțiilor pe negocierea unor acorduri prioritare în beneficiul cetățenilor moldoveni din străinătate în special în statele cu care nu avem încheiate acorduri de protecție socială: SUA, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Finlanda, Norvegia, Regatul Țărilor de Jos și altele.

„Ne dorim să asigurăm un cadru de garanții de securitate socială pentru lucrătorii migranți din Republica Moldova, care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă pe teritoriul țărilor străine” – a punctat ministrul Marcel Spatari.

Totodată, oficialul a subliniat faptul că instituția își dorește modernizarea sistemului de muncă și protecție socială conform standardelor europene, menționând o serie de exemple concrete cum ar fi dezvoltarea programului de compensații la energie, finanțate din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, la elaborarea căruia a fost utilă susținerea și expertiza partenerilor din străinătate.

În cadrul conferinței online, ministrul Marcel Spatari a răspuns la întrebările și propunerile șefilor de misiuni și a trasat obiective de viitor în domeniul muncii și protecției sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău