MAEIE a găzduit cea de-a șaptea videoconferință a ambasadorilor. Invitat a fost Mircea Eșanu, directorul Agenției Servicii Publice

  • 27 Ianuarie 18:47
MAEIE a găzduit cea de-a șaptea videoconferință a ambasadorilor. Invitat a fost Mircea Eșanu, directorul Agenției Servicii Publice

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit cea de-a șaptea reuniune în cadrul platformei de comunicare și interacțiune între instituțiile publice și șefii misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale țării noastre în străinătate. Invitatul celei de-a 7-a ediții a fost directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu.

În debutul discuției, secretarul general al ministerului Mihai Mîțu a subliniat importanța unui nivel ridicat de cooperare interinstituțională pentru a debirocratiza procesul de prestare a serviciilor consulare și a sincroniza eforturile de integrare electronică a sistemelor informatice în intenția de digitalizare a serviciilor.

La rândul său, Mircea Eșanu a reiterat că instituția pe care o conduce are toată deschiderea în direcția avansării discuțiilor pe digitalizarea serviciilor consulare pentru cetățenii noștri din diasporă și a oferit exemple de soluții practice cum ar fi instrumentul MDelivery, care oferă posibilitatea livrării documentelor de identitate direct la domiciliu.

De asemenea, oficialul a remarcat că Mpay, care oferă o alternativă comodă de achitare online, sau pilotarea unui proiect în câteva misiuni din străinătate, care are sarcina să înlesnească procedura de perfectare a pașapoartelor, urmând ca treptat acest sistem să fie extins pentru toate misiunile diplomatice și consulare ale țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,24
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:76 %
Vint:10,8 m/s
Wed
2
Thu
5
Fri
8
Sat
12
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău