MAEIE: „În acest moment nu sunt cetățeni moldoveni afectați de atacul terorist din Istanbul”

  • 14 Noiembrie 2022 07:58
MAEIE: „În acest moment nu sunt cetățeni moldoveni afectați de atacul terorist din Istanbul”

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavușoğlu.

Șeful diplomației moldovene a menționat că Republica Moldova noastră „Condamnă vehement acest atac terorist din orașul Istanbul și transmite condoleanțe familiilor îndurerate, precum și urările noastre pentru recuperare cât mai grabnică a celor răniți”.

Ambasada Republicii Moldova la Ankara și Consulatul general al țării noastre la Istanbul sunt în contact permanent cu autoritățile competente din Turcia pentru a preciza dacă printre victime nu sunt și cetățeni moldoveni.

Din informațiile acumulate la moment, nu există cetățeni moldoveni afectați în atac.

În caz de necesitate, cetățenii Republicii Moldova din Istanbul pot contacta consulatul general la adresa de email: [email protected] sau să telefoneze pe numărul de urgență pentru situații excepționale al consulatului: +90 (535) 983 01 73.

Amintim că mai multe persoane au fost ucise și altele au fost rănite duminică, când o explozie a zguduit o stradă pietonală aglomerată din centrul Istanbulului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău